tiistai 29. tammikuuta 2013

Kuala lumpur!

Hello hello hello !
Täällä me istutaan Kuala Lumpurin kentällä ja ootetaan lentoa Filippiineille, säästää ku halutaan, ollaa yö täällä kentällä. Toisin viime yö makso huimat 3e per nenä, joten todellista säästöä.
Matka Kuala Lumpuriin Pangkorilta oli taas kerran jälleen erittäin mielenkiintone. Matkan piti kestää 3tuntia mutta kappas huomattii perillä että matka kesti melkein 8 tuntia. Matkalla meijän piti vaihtaa bussia,josta kukaa ei ollu kertonu meille, joten hoo moilasena seurattii taas niin yatävällisiä paikallisia, jotka näytti meille seuraavan bussin.

Tänään tehtii turistikierros Kuala Lumpuriin ja sen moniin kauppakeskuksiin ja taas rinkat täyttyi uusista vaatteista!
Näppärinä tyttöinä tietty liikuttiin metrolla joka ei olekkaa yhtä helppoa ku Helsingissä ainakaa Nooran, Tuulian ja Lauran mielestä, jotka muutenki ovat koko aja iha retkellä tästä suuresta maailmasta!

Jätämme siis nyt hyvästi Malesialle ja sen ystävällisille asukkaille,jotka on auttanu meitä aina hädän tullen! Nyt kohti uutta maata ja uusia seikkailuja kuhan ensin selvitään tästä lentokenttä hengailusta,jota tulee yhteensä melkein 30 tuntia!

Tsau kirjoittanut laura









sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Pangkor

Pangkorin saarella vietään tällähetkellä viimeistä päivää.

Torstaina aamulla pakattiin rinkat ja lähdettiin Penangilta kohti Pangkorin saarta, joka on lähempänä seuraavaa määränpäätämme, Kuala Lumpuria. Koko päivä menikin matkustaessa ja onneks löydettiin aika kivuttomasti meille yöpaikka. Todettiin, että saari on aika rauhallinen ja sehän sopi meille oikein hyvin. Illalla juteltiin paikallisten kanssa ja saatiin selville esim. että kana tarkottaa näiden kielellä lasta.

Perjantai meni rennosti rannalla kirjaa lukien ja makoillen. Tutustuttiin myös pariin suomalaisee.

Lauantai aamuna vuokrattiin pyörät tarkoituksena kiertää saari ympäri. Nää täkäläiset pyöräthän on huippuluokkaa ja kevyitä ku mitkä. Todiste siitä saatiin ku yhdestä pyörästä lähti kilometrin jälkeen ketjut, onneks Noora reippaana tyttönä osas laittaa ne takas! Jarrut pyörissä toimi miten sattuu ja vähä jännitti laskee näitä mutkasia mäkiä alas. Oltiin luettu jostain, että saari kannattaa kiertää vastapäivään, loivempia mäkiä kuulemma. Nojoo vaikka kierrettii vastapäivään nii kyllä siinä vaiheessa meinas usko loppua ku oltii talutettu pyöriä sellasta 500m korkeaa mäkeä ylös , täällä ku nää mäet ei tosiaa oo mitää pieniä. Olis vaan kannattanut kuunnella niitä suomalaisten varoituksia, mutta ku päästii takas hotellille niin fiilis oli oikein hyvä!

Tän päivän tekemislistaa ei oo olemassakaan, joten ollaan maattu rannalla ja otettu rennosti, ihan mahtavaa tää elämä täällä!

Huomenna suunta kohti Kuala Lumpuria ja sit keskiviikkona lennetään Filippiineille! Seuraavaan kertaan!















keskiviikko 23. tammikuuta 2013

PENANG PART 2

Ollaan kaikki vallan ihastuttu tähän nevöhöördiin Penangiin!

Maanantaina oli varjopäivä aamupäivän osalta. Päätettiin sit päivällä lähtä tsekkailee tota George Townin keskustaa. Löydettiin Lonely Planetin (joka on osoittautunut ehkä reissun toiseks tärkeimmäksi tavaraksi) avulla ensiksi Chinatowniin. Pyörittiin siellä ku turistit konsanaan ja käytiin parissa temppelissä ihmettelemässä. Ei me siellä hirveen kauan viihdytty ja päätettiinki sitten yrittää kävellen etsiä yhtä ostoskeskusta. Tämä ei ollutkaan järin hyvä idea painostavassa +34 asteen helteessä keskellä keskustan hulinaa, ilman karttaa. Siellä me tallustettiin reilu kolme tuntia ja voin kertoa että soijaa pukkas! Luovutettiin sit Subwayn kohdalla ja liftattiin taksin kyytiin. Kyl tuntu hyvälle ilmastoitu autokyyti!

Tiistaina herättiin aamu 7 aikaan jäätävään meteliin. Ulkona tuli vettä ku vesiputouksesta ja peltikatto ku on pään päällä, ni se räminä on erittäin suuri! Täällä on ukkostanu ja satanu vettä nyt ainakin kahtena yönä putkeen. Niin, ja täällä ku vettä sataa ni sitä kans SATAA!
Saatiin sit vielä nukuttua vähän aikaa ja nukuttiin jopa meijän enkka tällä reissulla, herättiin vasta 10:30! Päätettiin sit päivemmällä suunnistaa paremmalla tuurilla kohti ostoskeskusta (ei siis samaa, mitä etsittiin maanantaina).

Valittiin sitten monista bussivaihtoehdoista just se pisin mahdollinen. Bussi täyttyi söpöistä, mutta myös äänekkäistä koulupojista. Löydettiin perille ja saatiin rahaa palamaan kiitettävästi.

Tänään meillä on ollut oikein reipas päivä. Käveltiin reilu 10km luonnossa, josta puolet keskellä viidakkoa. Oli erittäin mahtava mutta myös rankka kokemus!

Viidakossa rähjääntyneinä ja väsyneinä takas tullessa alettiin sit Tuulian kans ettimään avainta, että päästäis suihkuun. Siinä sitä sit etittiin tuloksetta ja tajuttiin että se on joko tippunu Tuulian taskusta tai sitten jääny huoneen sisälle. Kysyttiin sitten tältä isännältä vara-avainta ja selitettiin nolona tilanne. No, mies tuli vara-avaimen kanssa avaamaan meijän oven ja jätti sen ainoan vara-avaimen meille. Se vielä sano Tuulialle, että pitäkää tästä huolta, koska jos tämä häviää, niin ovi pitää hajoittaa. Ei sit löydetty sitä kadonnutta avainta myöskään huoneen sisältä.. Tuulia oikein totes et jätetään nyt noi vara-avaimet varmaan talteen tähän huoneen pöydälle eikä laiteta ovea lukkoon ku käydään pihalla. No, kun sit tultiin takas ja kokeilin ovea, se oli lukossa! Sitä epätoivon määrää ei voi kuvailla.. Ovi oli itestään menny lukkoon ja meijän vika avain oli siellä sisäpuolella. Jouduttiin aika kauan keräillä itteämme ennenku pystyttiin mennä selostaa tilanne sille isännälle. Hävetti niiiin paljon! Luulis, ettei näin vaan voi käydä, mut meille näköjään voi. Sieltä se sit tuli työkalujen kanssa naureskellen että mistäs kohtaa hajotetaan. Nyt on sit uus lukko ja avaimetkin (toistaiseksi) tallessa!
Ei voi kun todeta, että täällä on maailman ystävällisimmät ihmiset. Pysty naureskella tollekin säädölle!

Noi niin huokaisee helpotuksesta, kun lähetään huomenna täältä pois..

Lähetään siis aamulla rämpimään kohti Pangorin saarta. Sieltä sitten asiaa seuraavalla kerralla.

Terkkuja sinne ja pitäkää avaimet paremmassa tallessa kun me! ;)

















sunnuntai 20. tammikuuta 2013

PENANG!

Meijän ylläriplääni jäi aika hikiseksi. Suurien Thaimaapuheiden sijasta Langkawilta matka jatkui pitkän mietinnän jälkeen Penangille. Lauantai aamulla otettiin suunta kohti lauttaterminaalia jossa istuttiinkin sitten seuraavat kolme tuntia. Lauttamatka kesti kolme tuntia, joten annoimme periksi tiukalle säästöbudjetillemme ja otimme taksin batu ferringille. Sopiva guesthouse löyty helposti, ja saatiin heti infoa paikan laadusta, kun paikalliset onki jäätävän meduusan merestä rannalle. Matkasta väsyneinä nukkumaan mentiin jo kymmeneltä ja se oli ihan hyvä idea, koska aamulla kuudelta alkoi viereisestä moskeijasta kuulua jäätävä mölinä, jota kesti reilun tunnin ajan. ( huom. Ääni oli erittäin häiritsevä.)

Huonosti nukutun yön jälkeen, Laura oli poikkeuksellisen hermona kun aamupalan saapumisessa kesti lähes tunti. Aamupalalta siirryttiin suoraan rannalle, jossa poltimme itsemme ravun näköisiksi.

Seuraavaksi suunnattiin kohti Penang hilliä. Päätimme reippaina tyttöinä käyttää julkista liikennettä, joka osoittautuikin hyväksi ideaksi. Hyvällä ITllä hyppäsimme väärään bussiin, mutta tiesimme löytävämme varmasti perille. Jossain vaiheessa alkoi näyttää siltä, ettemme tienneet missä olimme. Laura painoikin STOP nappia, ja meni itse kysymään kuljettajalta apua. Ellu hyppäsi reippaasti ulos bussista ja Noora ja Tuulia jäivät vielä empimään ovelle. Kuski olikin hieman itsekkin hukassa ja päätti jatkaa matkaa ilman Ellua. Ellu yritti koputella liikkuvan bussin takaoveen, mutta tuskin häntä olisi huomattu ellei Laura olisi puuttunut peliin. "STOP STOP STOP MY FRIEND IS OUT!!" Nauruun kuoleminen oli lähellä ja onneksi Ellukin pääsi jatkamaan matkaa paikallisten pyöritellessä silmiä tyhmien suomalaisturistien sekoillessa.

Lopulta päästiin penang hillille, joka olikin ihan mahtava paikka. Menimme junalla jyrkkää ylämäkeä (oikeasti jyrkkää!!) 800 sadan metrin korkeuteen ja näkymät olivat huikeat! Paikalliset halusivat päästä yhteiskuviin kanssamme, joten siinä sitten poserattiin 10 minuuttia. Erikoista kyllä, punaiset naamamme näyttivät kiinnostavan jopa maisemaa enemmän.

Epäilyksistämme huolimatta penang on hieno paikka ja viihdytään oikein hyvin. Kaupungissa on paljon nähtävää ja ihmiset ihania. Shoppailu on halpaa ja Ellu sai jopa vaihdettua puhelimensa näytön ehjään jossain kiinalaisessa puhelinliikkeessä! Terkkuja Suomeen, toivottavasti sielläkin pakkaset vähän hellittäis :)

Ps. Huomenna nää tytöt ei ainakaan biitsille mee!














perjantai 18. tammikuuta 2013

IT'S PARADISE

Lankawilla paivat kuluu ja reissussa ollaan oltu huomenna jo viikko. Ollaan kaikki jo paasty nii reissufiilikseen, etta ei edes tiedeta mika viikonpaiva millonki on. Tanaa tajusin sentaa kattoo puhelimesta, etta on perjantai. Ollaan myos oltu pienta kisaa siita kuka on pisimpaan pesematta hiuksia. Neljantena paivana oli pakko luovuttaa. Laura kehu voittaneensa, koska meni kymmenen minuuttia Nooran jalkeen suihkuun.



Keskiviikkona oli meijan ihan eka kokonainen paiva taalla Lankawilla ja paatettiin viettaa se ihan perus turistimeiningilla. Aamulla herattii kaikki pirteina ja jetlagista selvinneina ja raahauduttii rannalle. Ollaan kaikki oikein kiltisti muistettu laittaa aurinkorasvaa ja makin oon laittanu jopa kolmekymppista!! Ylpeana voin kertoakin, ettei kukaan meista ole (ainakaan pahasti) palanut. (Rusketuksesta puhumattakaan.)




Illalla kaytiin perus shoppailemassa ja syomassa paikallisessa ruokapaikassa (lue makissa) ja kuunneltiin Lauran viihdyttavia juttuja. '' Eiko tonnikalaa saakaan kaikista kaloista?'' jne.

Eilen meilla olikin vaha kiinnostavampi paiva. Aamulla taas herattii pirteina tai sitten vahemman pirteina ja suunnattiin skootterivuokraamoon ja lahettiin ajelee kohti vesiputouksia. Odotukset oli korkealla, mutta joo olihan se ihan kiva. Kaveltii ainaki tuhat rappusta ylos ja nakymat oli ainaki huikeet. Vaha saikahettiin ku yhtakkia apina juoksi mettaan meijan pussien kanssa. Nooran ja Lauran laukkuja ei nakyny missaan ja sitte Tuulian kans oltiin aika paniikissa, etta se oli vieny ne. Joku britti lahti ettimaan niita sinne viidakkoon, ja sitte bongattiinki Noora ja Laura siella kauempana laukkujen kanssa. Vahan nolotti. No se apina oli aika sopo ja Tuulia syotti sille sipseja.



Meijan piti menna myos kaymaan kaapelihisseilla, mutta tuuli liian kovasti nii ei sitten paasty sinne. Loydettiin meille ihan oma privaattiranta. Ajateltii, etta mennaa kattoo auringonlasku toiselle puolelle saarta. Ajeltii siina sitte mun opastamana parisenkymmenta kilometria harhaan, ja ku paastii perille nii ei siella mitaa auringonlaskua ollu, tai edes rantaa.








Ei siina sitte, katsastettii toinen vesiputous ja ajeltii siina pyllyt jumissa ja jalat hapoilla takas hotellille. (no okei motelli) matkanvarrella nakykin ihan oikee auringonlasku. Nahtiin paikallisten ajelevan pikkutieta rannalle ja aateltiin menna sielta kans. Apinoihinhan me ollaan jo totuttu, mutta vahan siina jannitti ku parisenkymmenta lehmaa katteli parin metrin paasta ilman aitausta.

 


Tanaa ollaan otettu suht rennosti. Tosin Noora oli ilmeisesti kayny yon aikana ottamassa botoksia huuleen, ja oli ilmeisesti jaany toiselle puolelle ottamatta (tai sit se oli vaa hyttysen ansiota).



Olis kiva kuulla kuulumisia suomesta, joten laittakaahan kommenttia tai ei enaa kirjoteta!

Terqqui Ellu ja tytot!



Ps. Ollaan ehka keksitty aika hyva yllariplaani, meijan seuraavasta matkakohteesta. Ens kerralla ehka siita sitten lisaa.




tiistai 15. tammikuuta 2013

TAIVALTEN TAIVAL

Täällä kirjoittaa Laura ja Noora. 13 tunnin bussimatkan aikana yli-innokkaat ja uniset turistit pomppasivat joka pysähdyksellä pystyyn "Do we have to leave now?". Bussikuski ei osannut englantia joten viidenellä ja viimeisellä pysäkillä pääsimme paikallisten herrasmiesten saattelemana lauttaan.

Langkawilla aurinko höllii ja myös bussimatkan jälkeen puklannut Laura nautti auringosta täysin rinnoin (bikinit päällä siis). Erotuttiin just ja just hiekasta, mutta pakko se on jostain alottaa!

Tällä kertaa ei tämän ihmeellisempää kerrottavaa. Nyt kääriydymme ihaniin matkamakuupusseihimme untenmaille, huomenna uusi päivä!

Tsemppiä Suomee, kyllä se aurinko sielläki paistaa joku kaunis päivä!

terrkuuyyuuun larba ja norb ellu ja tuulia









maanantai 14. tammikuuta 2013

NOW WE ARE HERE!

Terkkuja Malesiasta!

Ollaan nyt Johor Bahrussa. Mehä tosiaa luultii varaavamme hotelli Singaporeen, mut päädyttiinki vuorokauden matkustamisen jälkee Malesian puolelle. Ei oikeen vakuuta tää kaupunki, mut lämmintä ainaki riittää.
Me näytetään olevan tän paikan ainoo turistinähtävyys, joten tekeminen on vähä vähissä. Varattiinkin sitte bussimatka Malesian toisee päähän Lankawille, ja ignoorataan meijän toinen maksettu hotelliyö 11 tunnin bussimatkan takia. Äkkiä pois täältä!

Pientä Jetlagia ollaan koettu , viimeyönä tuli valvottua kahesta kuutee, ja ens yönä ei varmaa sen enempää saa nukkua, vaikka varattiinki oikee VIP bussi!

Eipä muuta tälläkertaa, vois vaikka sit kirjotella lisää ku on vähä enemmän kerrottavaa :D


Ps. Sori, tälläkertaa kuvat on instagram laatua, koitetaa ens kerralla saada kone toimimaa, ja kamera messiin!







keskiviikko 9. tammikuuta 2013